Kontakt oss +47 406 21 257

GRATIS FRAKT OVER KR 990.-

Rask levering i hele Norge

FAQ

FAQ

Har du noen spørsmål? Se om du finner svar under.
Hva er norskeleker.no?

Norskeleker.no er en norsk nettbutikk som selger miljøvennlige leker til barn, med hovedkontor og lager i Kristiansand.

Hvem kan handle hos Norskeleker.no?

Alle kunder er velkommen hos oss! Privatkunder, skoler, barnehager m.fl.

Hvorfor startet dere Norskeleker.no?

Vi startet Norskeleker.no fordi vi er natur og miljøinteresserte, opptatte av bærekraftige løsninger og barnas trygghet. Som foreldre selv ønsker vi det beste for barna våre. Derfor ville vi skape en plattform som tilbyr leker som er solide, gode og frie for potensielt skadelige materialer. Vi ønsker å bidra med gode alternativer til leker som barna kan leke, bite, smake på for å kunne utvikle videre kreativitet, nysgjerrighet og eventyrlyst.

Hva er Bajo?

Bajo er et familiebasert polsk design- og produksjonsselskap, som produserer barneleker. Vi føler oss priviligerte som nå har fått startet et samarbeid med dem. Selskapet ble stiftet i 1992 av Wojciech Bajo, en hardtarbeidende og ambisiøs akademisk arkitekt og designer.

Kan jeg bli Bajo forhandler?

Det kan du! Dersom du ønsker å ta inn lekene  vi tilbyr til egen butikk så kontakter du oss bare på post@norskeleker.no

Hvor blir trelekene produsert?

Leketøysfabrikken Bajo ligger plassert i naturskjønne omgivelser like ved foten av fjellkjeden Karpatene i Polen. De har spesielt fokus på bærekraftige løsninger i produksjonen av leketøy.

Hvordan vasker man trelekene?

Leker laget av tre skal generelt ikke bli gjennomvåte. Tre sveller og krymper med fuktighetsendringer, selv om mange tresorter i utgangspunktet er veldig harde og slitesterke materialer. Blir lekene skitne kan du bruke en fuktig klut med såpevann og stryke lett og raskt over.

Hvilken type maling brukes på lekene?

De farges med sertifisert giftfri, vannbasert maling basert på naturlige komponenter som oppfyller EUs sikkerhetsstandard (EN71).

Er lekene CE-merket?

Alle lekene du finner på nettbutikken vår er CE-merket! Bajo støtter også sitt lokalsamfunn ved å bruke nøye utvalgte materialer av høy kvalitet, fra sertifiserte lokale leverandører som respekterer europeiske miljøstandarder i sin treverksproduksjon. Lekene er også FCE-merket og med det vet vi at lekene også er fra bærekraftig tre-produksjon.


Inneholder lekene farlige kjemikalier?

For oss i Norskeleker.no er det en selvfølge at leker ikke skal inneholde farlige kjemikalier! Vi er nøye på at det aldri skal bli brukt stoffer eller kjemikalier som er helseskadelige for barn. Leker i naturmaterialer, altså treleker er gode valg om man ønsker at barn ikke skal eksponeres for farlige kjemikalier. Det som er så bra med å kjøpe leker fra europeiske produsenter er at de må følge de strenge europeiske reglene.

Er det bra kvalitet på lekene?

At lekene er av god kvalitet er viktig for oss, og derfor er det godt å vite at hver enkelt leke fra Bajo blir kvalitetssikret og kontrollert for hånd på fabrikken før de sendes avgårde.

Hvilken type tre er lekene laget av?

Ta deg en tur ut i skogen. Hvilke trær ser du? Blant lekene vi tilbyr er det brukt furu, eik, lønn, bjørk, bøk mm.. Bajo bruker lokale leverandører av trevirke og ofte blir trerester fra større varer brukt til å produsere mindre leker. Vi støtter ikke hogst av tropisk regnskog og handler du leker hos oss kan du være sikker på at du handler bærekraftig.

Er trelekene impregnert?

Lekene kan være oljet med naturlige oljer for å beskytte treet, eller malt med sertifisert maling bygd på naturlige komponenter som oppfyller EU sine sikkerhetsstandard (EN71) og US normer. Det blir aldri brukt stoffer eller kjemikalier som kan være helseskadelig for barn.

Hvordan leveres lekene?

Vi sender med Postnord og Bring. Lekene sendes i esker som ikke inneholder ingen/tilnærmet ingen plast.

Hvor lang tid tar forsendelsen og hvor leverer vi?

Vi leverer til hele landet, og har fokus på rask levering. Derfor sender vi samme virkeldag eller enest morgenen etter. Du vil normalt få lekene etter 2-5 virkedager hvis ikke transporten blir hindret av noe vi ikke har kontroll på.

Hva koster leveringen?

Bestillinger som er under 990kr koster 79kr i frakt. Det er gratis frakt ved bestilling over 990kr.

 

Jeg får ikke til å bestille, hva gjør jeg?

Da kan du kontakte oss på tlf; 975 80 281/406 21 257 eller sende oss en mail på post@norskeleker.no , så hjelper vi deg gjerne!

Hvordan kan lekene deres utfordre barnet mitt?

Vi tilbyr kreative og pedagogiske leker som utfordrer de motoriske evnene til barnet. Barn lærer ved å utforske ting, løse problemer de møter, håndtere sin egen frustrasjon når de ikke får til ting og gjennom gleden av å mestre noe nytt. Sammen med våre treleker lærer barnet å bli kjent med både den fysiske og sosiale verden.


Hvordan finner jeg leker som passer mitt barn?

I vår nettbutikk har vi valgt å sette fokus på de ulike stadiene barnet går gjennom. Vi har valgt kategorier som “mitt første år”, “jeg har lært å gå” og “jeg har blitt kreativ”. Dette er fordi vi ønsker å tilby leker som følger og utfordrer barnets utviklingstrinn slik at det skal være lettere å finne leker som er pedagogisk riktig for barnet.

Hva menes med å “handle med mening”?

Når du handler fra oss så vet du at du handler miljøvennlige og bærekraftige leker, samtidig som du gir noe tilbake til barn som blir ekstra glad for det. Det kaller vi å handle med mening.

Hvordan fungerer prosjektet “hver 10’ende”?

Vi har satt et mål om at vi skal gi bort hver tiende av den solgte leke til et barn i Norge som blir ekstra glad for det! Så når du handler oss hos vet du at du ikke bare handler miljøvennlig, men du er også med på å glede et barn i Norge. Dette prosjektet har vi opprettet i samarbeid med Blå Kors.. Les mer om Blå kors barnas stasjon her.

Hvordan vet man at lekene er trygge?

Det første du bør forsikre deg om er at butikken der du handlet faktisk er norsk. Grunnen til dette er at det bare er norske butikker som er pålagt å følge norsk lov om sikkerhet og leker. Om butikken oppgir et norsk organisasjonsnummer, så er dette en god indikasjon på at butikken opererer i Norge og at varene de selger er, eller kan bli, kontrollert av norske myndigheter. I Norge er det et krav at alle leker til barn skal være “CE”-merket. Dette er en europeisk merkeordning der produsenten av leken garanterer at leken er godkjent for salg i EU og EØS. I og med at det er produsenten av leken som selv bestemmer om produktet kan CE-merkes, så er et slikt merke ingen garanti for at myndighetene faktisk har godkjent produktet. Det finnes en rekke standarder i EU som skal hjelpe produsenter å bestemme om et produkt kan “CE”-merkes eller ikke. De to viktigste standardene for leker heter EN 71-1 og EN 71-3. Hos Norskeleker.no skal alle lekene vi selger være trygge. Med trygge leker, mener vi leker som i et minimum tilfredsstiller alle norske og europeiske sikkerhetsstandarder.

Finner du ikke det du leter etter? Send inn ditt spørsmål til post@norskeleker.no

Frakt kr 79.-
Gratis frakt over kr 990,-
Rask levering i hele Norge (2-5 virkedager)

Copyright © 2020 Norskeleker.no AS. All rights reserved.